O nás

Ako napovedá naše motto kľúčom k úspešnému projektu v oblasti energetiky je spolupráca. Počas našej 26 ročnej praxe intenzívne kooperujeme so samosprávami, obcami, obyvateľmi, majiteľmi pozemkov či s polnohospodármi. Aj vy ste našimi partnermi, preto je pre nás dôležité aby ste videli zmysel v inštalácii obnoviteľných zdrojov energie.

V Rakúsku sme sa stali najväčším producentom veternej energie a jej benefity chceme priniesť aj na Slovensko. Klíma sa mení a poveternostné podmienky na produkciu elektrickej energie sa na Slovensku zlepšujú. V Rakúsku máme 88 turbín na výrobu elektrickej energie a ich benefity chceme expandovať aj do vašich obcí.

Spoločne rozvíjať

Spoločne profitovať

Spoločne rozhodovať

Udržateľnosť

Cieľom je minimalizovať negatívne enviromentálne dopady.

Obnoviteľnosť

Vietor je dostupný a nevyčerpateľný zdroj elektrickej energie.

Návratnosť

Veterné eletrárne sú zdrojom príjmu pre vašu obec minimálne 15 tisíc eur ročne.

Nezávislosť

Alternatívne zdroje energie prinášajú obciam energetickú nezávislosť.

Zahoďte predsudky

S výstavbou veterných elektrární sa spájajú mnohé negatívne postoje. Treba zvážiť, že akákoľvek výstavba má svoje pre a proti. Dôležité je uvedomiť si či pozitíva prevyšujú nad negatívami. V prípade výroby elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov existujú mnohé mýty. Radi by sme vám ozrejmili fakty a porovnali diskutované negatívne javy s overenými informáciami.

  • Veterné turbíny ovplyvňujú krajinný ráz – Krása je subjektívnym vnemom. Turbíny zasahujú do krajinného rázu, no treba si uvedomiť, že ho aj ovplyvňuje akákoľvek iná výstavba.
  • Turbíny plašia zver – Zvuky elektrárne zver neplašia, tá sa pokojne pasie pod turbínami.
  • Riziko kolízie s vtákmi a ohrozenie vysokej zvery– Priemerná úmrtnosť vtáctva v dôsledku turbíny je 0,1 až 0,6 vtáka za rok. Pre porovnanie na elektrických stĺpoch ročne uhynie 10 – 15 tisíc vtákov.
  • Hluk – každá veterná elektráreň 100% spĺňa hlukové limity pre najbližšiu obytnú zástavbu. Pri rýchlosti 6,5 m/s by sme hluk vrtule mohli prirovnať k cvrkotu cvrčkov v tráve.
  • Dodávka veternej energie nie je stabilná – aj napriek tomu, že vietor je nepredvídateľný zdroj energie, v súčasnosti vieme predpovedať stabilnú dodávku až na 98 %.

Máte na nás otázky?
Kontaktujte nás a my
vám radi odpovieme.